BikeXplorer.nl is een samenwerkingsverband van professioneel opgeleide mountainbike instructeurs. Deze instructeurs zijn door de NTFU opgeleid tot fietssportleider MTB niveau 3. Doordat we op verschillende locaties actief zijn kunnen we ook op verschillende locaties clinics en andere mountainbike activiteiten aanbieden.

Dit zijn de NTFU  instructeurs die actief zijn binnen BikeXplorer.nl

Ik ben Erik Metternich en kom uit het Twentse dorpje Losser en mountainbike al zo’n 30 jaar. De passie voor de sport en de wil om meer uit het fietsen te halen en dit over te brengen op anderen waren de basis om een opleiding bij de NTFU te gaan volgen.

Sinds 2011 ben ik in het bezit van de licentie Fietssport Instructeur MTB Niveau-3 en geef vanuit die hoedanigheid regelmatig trainingen en clinics aan mede clubleden van de Losserse Wieler Club. Voor de NTFU ben ik praktijk begeleider bij instructeurs in opleiding, niveau MTB-1 en MTB-2. Daarnaast werk ik op afroepbasis bij Adventure King uit De Lutte en geef zelfstandige clinics aan iedereen die er open voor staat; van beginner tot (zeer) gevorderde en van jong tot oud. Wat me opviel tijdens de opleiding is dat ondanks je enorme ervaring nog zo veel kunt leren! Ik breng mijn ervaring graag aan je over.

Erik

Erik

Ik ben Kenneth Melis, geboren en getogen in Losser en ik mountainbike sinds 2000. In 2014 heb ik mijn MTB 2 opleiding gevolgd bij de NTFU en gelijk besloten om de MTB 3 opleiding er achteraan te doen zodat ik sinds februari 2015 officieel zelfstandig trainer ben. Daarnaaast verzorg ik voor de NTFU de MTB-1 Jeugdbegeleiders opleiding en ben ik praktijkbegeleider voor nieuwe trainers en assistent trainers. Al met al een uit de hand gelopen hobby, maar ik vind het erg leuk om mijn kennis over te brengen en anderen net zo enthousiast te krijgen over het mountainbiken als ik zelf ben. 

Kenneth

Kenneth