Mountainbiken is een combinatie van uithoudingsvermogen, beheersing, balans, techniek en een portie lef!

Houding voor het afdalen aanleren

Houding voor het afdalen aanleren

Wil je (weer) gaan mountainbiken, maar vind je het moeilijk om (alleen) te beginnen of weet je niet goed hoe je moet trainen? Dan is de Bike Basics clinic iets voor jou!

De onderstaande clinics worden in de basis gegeven op de volgende locaties:

  • Omgeving Apeldoorn (Sportpark Orderbos)
  • Omgeving Cuijk, Nijmegen en Reichswald
  • Omgeving Enschede, Losser en Hengelo
  • Omgeving Asten en Helmond
  • Omgeving Loonse en Drunense duinen

Staat uw locatie er niet bij en u wilt toch graag met een groep een clinic volgen, neem dan contact met ons!

Privé clinic

Naast groepsclinics kunt u bij ons ook een privé clinic volgen. Zo heeft u de volledige aandacht van onze instructeur en kunnen we een maatwerk clinic geven waarin uw wensen worden verwerkt. Dat geldt voor de technieken die u aangeleerd wilt krijgen maar ook voor de duur en locatie van de clinic. Wilt u meer informatie over een privé clinic neem dan vrijblijvend contact met ons!

Groepsclinics

Bike Basics

Voor de beginnende mountainbiker. Met weinig tot geen ervaring die de beginselen van het mountainbiken wil leren. Het conditieniveau en het tempo zijn laag, de te fietsen afstand is gering. De nadruk ligt op de basis van het mountainbiken, saamhorigheid en het plezier in het biken. Bij voldoende aanmeldingen kunnen we zelfs een aparte vrouwengroep creëren.

Naast de Bike Basics clinic hebben we ook nog de volgende clinics die u kunt volgen:

Bike Focus

Voor de licht tot ervaren mountainbiker die al wat meer ervaring heeft maar graag nog eens met de technische basis van het mountainbiken wil oefenen en de basis nog beter onder de knie wil krijgen. De nadruk ligt op het uitbreiden van de basistechnieken, van je basis uithoudingsvermogen door intensiever en langer op het zadel te zitten en het focussen op specifieke elementen van het mountainbiken.

Bike Effective

Voor de ervaren tot gevorderde mountainbiker die al enige jaren mountainbiked en enkele keren per maand fietst, die tochten van 25 tot 50 km kan maken. In deze clinic wordt de basis uitgebreid en ga je technieken leren die je sneller doen mountainbiken. Het conditieniveau is gemiddeld, de te fietsen afstand is gemiddeld en jouw techniek en mountainbikevaardigheden zijn in de basis ontwikkeld. De nadruk van deze clinic ligt op het leren en juist uitvoeren van technieken en het uitbreiden van jouw vaardigheden. Daarnaast gaan we in op een stukje trainingsleer om effectiever te kunnen trainen.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!